Yunanlıların Ölüme Terk Ettiği Mültecileri Türkler Kurtardı

Yunan Sahil Güvenlik ekipleri, deniz yoluyla Yunanistan'a geçmek isteyen Afgan uyruklu 35 mülteciyi ölüme terk etti. Mültecilerin yardımına ise Türk Sahil Güvenlik ekipleri koştu.

02.03.2020-09:53 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-16:39)

Sınır kapılarının açılması ile birlikte göçmenler deniz ve kara yoluyla Yunanistan sınırına gitmeye devam ediyor. Yunanlılar düzensiz göçmenlerin ülkelerine geçmesini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. 

35 Afgan uyruklu düzensiz göçmeni taşıyan botların, denizde sürüklenmeye başladığı sırada bölgede olan Yunan Sahil güvenlik ekipleri botların benzin hortumlarını kesti. Yunan ekiplerinin ölüme terk ettiği Afganları ise Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı. Konu ile ilgili konuşan Afgan aile Yunan Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerini ölüme terk ettiğini söyledi.

"BOTUMUZUN BENZİNİNİ ALDILAR VE BİZE KÜFÜR ETTİLER"

Öte yandan Yunan askerlerinin kendilerine kötü davrandığını söyleyen bir düzensiz göçmen de, "Bizi ölüme terk ettiler. Denizin ortasına geldiğimizde bizim botumuzun benzinini aldılar ve bize küfür ettiler. 'Bizi kurtarın' dedik ama yardım etmediler. Denizin ortasında kaldık. Türk askerinden Allah razı olsun. Bizi gelip denizin ortasından kurtararak çıkardılar." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal