Rusya'dan İdlib Açıklaması

Vekil Peskov Soçi açıklamasında ,"Rusya, İdlib'deki gerginliği azaltma bölgesine dair yükümlülüklerine tümüyle uyuyor." ifadesini kullandı.

01.02.2020-12:21 - (Son Güncelleme: 01.02.2020-12:29)  Rusya'dan İdlib Açıklaması

Kremlin Vekili Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın Soçi ve Astana'daki sorumluluklarını yerine getirmediği açıklamalarıyla alakalı, "Rusya, İdlib'deki gerginliği azaltma bölgesine dair yükümlülüklerine tümüyle uyuyor." ifadesini kullandı.

Kremlin Vekili Dmitriy Peskov, Rusya'nın Türkiye ile Soçi'de ulaştığı anlaşmalara uyduğunu belirterek, "Rusya, İdlib'deki gerginliği azaltma bölgesine dair yükümlülüklerine tümüyle uyuyor." şeklinde konuştu.

Peskov, başkent Moskova'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya'nın Soçi ve Astana'daki sorumluluklarını yerine getirmediği doğrultusundaki konuşmalarına cevap verdi.

Bu söylemlere katılmadıklarının altını çizen Peskov, "Rusya, İdlib'deki gerginliği azaltma bölgesine dair yükümlülüklerine tümüyle uyuyor ancak oradaki durum arzu edilenin uzağında. İdlib'de Suriye ordusuna ve Hmeymim hava üssüne saldırı gerçekleştiren çok sayıda terörist var." ifadesini kullandı.

Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" olarak isimlendirdiği sözde barış planına ilişkin de konuşan Peskov, "Planı analiz etmeye devam ediyoruz. Anlaşma olarak adlandırılan bu planın doğrudan katılımcılarının yaklaşımını dikkatlice inceliyoruz ancak bu elbette karmaşık ve kapsamlı bir belge. Dolayısıyla analiz etmek zaman alıyor." şeklinde konuştu.

Son Dakika Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal