Rusya: Türkiye ile Savaş Uçağı Tedarikini Görüşmeye Hazırız

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport Başkanı Miheyev, Türkiye’nin F-35'e alternatif Rus savaş uçağı tedariğine ilişkin görüşmelere hazır olduklarını açıkladı.

24.04.2019-14:48 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-14:48) Rusya: Türkiye ile Savaş Uçağı Tedarikini Görüşmeye Hazırız

Rusya devlet savunma sanayisi şirketi Rosoboronexport Başkanı Aleksandr Miheyev, Ankara’nın F-35 programından çıkması durumunda Moskova’nın Türkiye’ye uçak tedarik etmeye hazır olup olmadığı sorusuna ilişkin Rus medyasına yaptığı açıklamada, "Türk tarafı görüşmelerde bulunmak amacıyla bize başvurursa imkanlarımız dahilinde Rus Birleşik Uçak Şirketi ile ortaklaşa istişare etmeye hazır olacağız." sözlerini aktardı.

Türkiye’ye S-400 hava savunma füze sistemlerinin teslimatına ilişkin konuşan Miheyev, sevkiyatın Temmuz ayında başlayacağını duyurdu.

Miheyev, Rusya ve Türkiye’nin S-400 üretiminin yerelleştirilmesine ilişkin konularda da anlaşmaya vardıklarını kaydederek sözleşmenin yerine getirilmesi amacıyla çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

ÇAVUŞOĞLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması durumunda Rusya'dan uçak almayı düşünüp düşünmeyeceği sorusuna, "Ben böyle istedim, Türkiye çıkacak' diye bir şey yok. Uluslararası hukuk var. Hakkımızı ararız. En kötü senaryoyu konuşalım. Bizim yeni uçaklara ihtiyacımız var. F-35'ler olmazsa ben yine ihtiyacım olan uçağı herhangi bir yerden almak durumundayım. Ta ki kendim üretinceye kadar. Şu anda kendi uçaklarımızı üretmek için yoğun çaba sarf ediyoruz." yanıtını vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal