ABD'de Müslüman Bir Kiliseyi Havaya Uçurmak İstiyorum Diyen Öğrenci Gözaltına Alındı

ABD'nin Arizona eyaletinin Phoenix bölgesinde, bir camiyi havaya uçurmayı istediğini söyleyen ve üzerinde potasyum nitrat bulunan 15 yaşındaki öğrencinin gözaltına alındığı açıklandı.

24.04.2019-14:35 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-14:26) ABD'de Müslüman Bir Kiliseyi Havaya Uçurmak İstiyorum Diyen Öğrenci Gözaltına Alındı

Yerel basında yer alan habere göre, Pinnacle Lisesi'ne giden ve ismi belirtilmeyen 15 yaşındaki öğrencinin diğer bir öğrenciye camileri kastederek "Müslüman bir kiliseyi" havaya uçurmak istediğini söylediği belirtildi.

Öğrencinin okulda plastik poşette birkaç kilogramlık beyaz toz taşıdığının farkedilmesiyle okula gödnerilen Phoenix polisinin şüphelinin üzerinde potasyum nitrat bulduğu açıklandı.

Görevliler, potasyum nitratın kendi başına tehlikeli olmadığını fakat diğer kimyasallarla beraber kullanıldığında yanıcı bir madde olabileceğini ifade etti.

OKULA KARŞI TEHDİT OLUŞTURMADIĞI AÇIKLANDI

Şüpheli öğrenci okula yönelik herhangi bir tehditte bulunmadığı için polisin okulu boşaltarak güvenlik tedbiri almaya gerek duymadığı aktarıldı.

Şüpheli öğrenciye ilişkin sorgulamanın sürdüğü kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal