İran Cumhurbaşkanı Ruhani: S. Arabistan ve BAE Varlığını Bize Borçlu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) uyararak "Suudi Arabistan ve BAE bilmelidir ki varlıklarını İran’a borçlular" ifadesinde bulundu.

24.04.2019-14:22 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-14:07) İran Cumhurbaşkanı Ruhani: S. Arabistan ve BAE Varlığını Bize Borçlu

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı basın açıklamasında, ABD’nin küresel petrol pazarını kendi tekeline almak istediğini belirterek, "Bıçak çeken bir ülkeyle müzakere yapmayız" sözlerini aktardı.

ABD’nin İran karşısında yenilgiye uğradığını vurgulayan Ruhani, "Bıçak çeken bir ülkeyle müzakere yapmayız. Onlar ne zaman mantıklı konuşurlarsa biz de müzakereye hazır oluruz" ifadesinde bulundu.

'VARLIKLARINI BİZE BORÇLULAR'

ABD’nin tüm yaptırım ve baskılarına karşın İran’ın komşu ülkelerle samimi ve çok iyi ilişkilere sahip olduğunu belirten İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan ve BAE’yi uyararak, "Eğer İran olmasaydı bugün Suudi Arabistan ve BAE var olamazdı. Onlar varlıklarını İran’a borçlular" sözlerini aktardı.

ABD'DEN MUAFİYET KARARI 

ABD, İran’a karşı uyguladığı yaptırımlarda 8 ülkeye tanıdığı muafiyetleri uzatmayacağını duyurmuş ve İran’dan boşalan petrol ihtiyacının Suudi Arabistan ve BAE tarafından karşılayacağını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal