Rusya Ermenistan Açıklaması

Kiev’de gerçekleşen Rusya karşıtı gösterilere Kırım’ı işgal ederek ve ülkenin doğusuna milisler yollayarak cevap veren Kremlin, Ermenistan’daki durumun Ukrayna’dan farklı olduğunu ifade etti..

24.04.2018-14:21 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-14:12) Rusya Ermenistan Açıklaması

Kremlin, Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan’ın dünkü istifasından sonra olaya ilişkin beklenen yorumu bugün yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Şimdilik durumun istikrarı bozan bir yola sapmadığını görülüyor ve bunu biz de memnuniyetle karşılıyoruz. Umarız ki düzen ve istikrar korunur ve yakın gelecekte siyasi uzlaşma sağlanır” ifadelerini kullandı.

Ermenistan’da en son gün askerlerin de sokağa indiği gösterileri devrim olarak nitelendirip nitelendirmediği sorusu üzerine Peskov, bu protestoları 2014 yılında Ukrayna’da Rusya yanlısı yönetimin devrildiği olaylara benzetmediğini ifade etti..

2014 yılında Rusya yanlısı Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’e karşı yapılan gösteriler, ülkeyi iç savaşa götürmüştü. Rusya, Ukrayna’yı Batı bloğuna yanaştıran bu protestolara cevap olarak, Kırım’ı işgal etmiş ve ülkenin doğusuna milisler yollamıştı. Batılı ülkeler de Rusya’yı yaptırımlarla cezalandırmıştı.

Ermenistan’da ne oldu?

Ermenistan'da yüzlerce gösterici, dün askeri üniformalar giyerek başkent Erivan'da sokaklara çıktı. Amerika Birleşik Devletleri’nin desteklediği Özgür Avrupa Radyosu, protestocu askerlerin yer aldığı fotoğrafları tüm dünyayla paylaştı.

Yaşanan bu gelişmeden birkaç saat sonra gözaltına alınmış olan muhalif lider Paşinyan polis tarafından serbest bırakıldı ve son olarak protestoların hedefinde bulunan isim olan Başbakan Sarkisyan, "Yanılmışım" diyerek canlı yayında istifa etti.

 

Rusya'da da benzer bir durum söz konusu. Devlet Başkanı Putin ile şu anda Başbakan olan Dimitri Medvedev arasında buna benzer bir durum bulunmakta. Putin yasal zorunluluklar nedeniyle 2008-2012 yılları arasında görevini Medvedev'le değişmiş olsa bile, bütün gücü kullanmayı sürdürmüştü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal