AB'de Suriye'ye Yardım Çağrısı

Avrupa Birliği tüm dünyadaki bağışçılar, bugün itibariyle başlayacak olan iki günlük bir bağış konferansında Suriye için 6 milyar doları aşan yardım vaadi etmeyi sürdürdü.

24.04.2018-13:57 - (Son Güncelleme: 24.04.2018-13:58) AB'de Suriye'ye Yardım Çağrısı

Avrupa Birliği mülteciler meselesinde uyguladığı "duyarlı" duyarsızlık duruşunu Suriye içinde oluşturmaya çalışıyor. Her platformda mültecilere yardım sözü verip mültecileri Avrupa kapılarından sınır dışı eden Avrupa Birliği bu sefer de Suriye'ye yardım taahhütünde bulundu.

DÜŞÜK YARDIM

AB'nin yardım etme kararı her ne kadar yapıcı olsa da yardım tutarı oldukça düşük. AB ile çok sayıda devlet ve STK'nın toplanarak toplayacağı miktarın 6 milyar doların üstünde olması, Türkiye'nin tek başına yaptığı milyar liralar ile karşılaştırılıyor.

Avrupa Birliği tüm dünyadaki yardım kaynaklarını, bugün başlayacak iki günlük bir bağış konferansında Suriye için 6 milyar doları aşan yardım taahhüt etmeye çağırırken AB, konferansta Rusya, Türkiye ve İran için de Suriye'de sulh mücadelelerini yenileme şansının doğacağını düşünüyor.

ABD'DEN YARDIM ÇAĞRISI

Suriye'deki iç savaş 8. senesine girmişken Avrupa Birliği, 85 hükümet ve sivil toplum kuruluşunu insani yardım, sınırlı yeniden yapılandırma ve yıkılmış kentleri mayından tasfiyesi için para kaynağı oluşturmaya davet etti.

İngiltere’de 2016 senesinde ve geçen sene Brüksel'de gerçekleştirilen görüşmelerin ardından 3. yıllık toplantı olacak bu konferans, Avrupa'nın DEAŞ’ı ülkeden çıkartmaya yönelik savaşında ağır hasar gören kentlere elektrik ve su getirilmesine destek olabilir.

Fakat desteğin çoğu muhtemelen Suriye dışındaki sığınmacılara ve Suriye içinde yerlerinden edilmiş milyonlarca insana destek için kullanılacak. Bunların arasında, son 6 hafta içinde Şam yakınlarındaki Doğu Guta'da, Esed müttefiki Rusya'nın bombardımanından kaçan 160,000 insan bulunuyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal