Rusya: ABD Nükleer Çatışma Riskini Kasıtlı Bir Şekilde Artırıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ryabkov, "ABD, felakete neden oalcak nükleer çatışma riskini kasıtlı olarak artırıyor." açıklamasında bulundu.

26.04.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-15:42) Rusya: ABD Nükleer Çatışma Riskini Kasıtlı Bir Şekilde Artırıyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD'nin felakete sebeo olacak nükleer çatışma riskini bilinçi olarak artırdığını ifade etti.

Başkent Moskova'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) çekilmesine ilişkin açıklamalar yapan Ryabkov, "ABD'nin anlaşmayı bozma yönündeki tercihi, diğer tüm düşüncelere göre daha ağır bastı. Bu sebeple, anlaşmanın 2 Ağustos'ta biteceği tahmin ediliyor." ifadesinde bulundu.

ABD'nin, Avrupa'da yeni nükleer füzeler yerleştirme planı yaptığını bildiren Ryabkov, "ABD, felaket sonuçlar doğuracak nükleer çatışma riskini kasıtlı olarak artırıyor." sözlerini aktardı.

Ryabkov, ABD'nin, Avrupa'ya orta menzilli füzeler yerleştirmediği sürece ülkesinin de aynı şeyi yapmayacağını belirtti.

ABD VE RUSYA'NIN INF ÇEKİŞMESİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 1 Şubat'ta ülkesinin Sovyetler Birliği ile 1987 senesinde imzaladığı, menzili 500 ila 5 bin 500 kilometre olan ve nükleer başlık takılabilen füzelerin yasaklayan INF'den tek taraflı çekileceğini duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise ABD'yi INF'yi aykırı davranmakla itham ederek "Bizim de yanıtımız simetrik olacak. ABD anlaşmayı askıya aldığını duyurdu, biz de askıya alıyoruz." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal