Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Hindistan'da

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Vijay Gokhale ile bir araya geldi. Kalın ayrıca, Hindistan'ın önemli düşünce kuruluşlarından biri olan ORF'de konferans verdi.

26.04.2019-15:36 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-15:20) Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Hindistan'da

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Vijay Gokhale ile görüştü, Hindistan'ın önemli düşünce kuruluşlarından biri olan ORF'de konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın'ın Hindistan ziyareti ile alakalı yapılan açıklamada, Kalın'ın dün başkent Yeni Delhi'de Hindistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Ajit Doval ile bir araya geldiği açıklandı.

İKİLİ İLİŞKİLER DEĞERLENDİRİLDİ

Yapılan açıklamaya göre, görüşmede Türkiye-Hindistan arasındaki köklü ilişkilerin tüm boyutları ele alınırken, özellikle iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılmasına yönelik atılacak adımlar konuşuldu.

İki ülke arasında gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerin ekonomik ilişkilere olan katkısı vurgulanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2017 senesinde Hindistan'a düzenlediği ziyareti izleyen iki yıldan daha kısa bir zamanda ikili ticaret hacminin 6,4 milyar dolardan 8,7 milyar dolara çıktığı bildirildi. Bu vesileyle hala seçimlerin sürdüğü Hindistan'ın müstakbel başbakanının Türkiye'yi ziyareti ele alındı.

Görüşmede bunun yanı sıra, bölgesel ve küresel meselelerde iki ülkenin iş birliğinin önemi vurgulandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal