Endonezya'daki Seçimlerde Hayatını Kaybeden Sandık Görevlilerin Sayısı 139'a Yükseldi

Endonezya'da düzenlenen dünyanın en geniş katılımlı tek günlük seçiminde, aşırı yorgunluktan dolayı hayatını kaybeden sandık görevlisi ve polis memurlarının sayısının 139'a çıktığı bildirildi.

26.04.2019-15:16 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-15:03) Endonezya'daki Seçimlerde Hayatını Kaybeden Sandık Görevlilerin Sayısı 139'a Yükseldi

193 milyondan fazla seçmenin oy kullandığı 17 Nisan'daki seçimlerde, 500'den fazla kişinin de aşırı çalışmak, stres ve uykusuzluk gibi problemlerle hastaneye sevk edildiği açıklandı.

Genel Seçim Komisyonu yetkilileri ilk gün 9 kişi olarak açıklanan ölü sayısının Çarşamba günü itibariyle 139'a çıktığını açıkladı.Seçimlere katılım oranı yüzde 81 olarak belirtilirken, 7 milyonu aşkın kişinin de sandıklarda görevli olduğu bildirildi.

Endonezya İçişleri Bakanı Tjahjo Kumolo yaşanan ölüm olaylarının ardından hükümetin harekete geçtiğini, bundan sonra cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin farklı zamanlarda düzenlenmesi yönünde karar alacaklarını aktardı.

245 BİN ADAYLIK SEÇİM 

Maluku şehrindeki Tanimbar Adaları'nda görevli sandık başkanı Selvianus Itranbey, aşırı yorgunluk sebebiyle hayatını kaybeden ilk kişi olmuştu. Itranbey, oyların yeniden sayımı hakkında düzenlenen toplantı esnasında yaşamını yitirmişti.

245 bin adayın yarıştığı seçimlerde ise  oy sayımı 1 haftadan beri devam ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal