Putin Talimat Verdi: Dünya Haritasını Değiştirin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kullanımda olan dünya atlaslarının "tarihi ve coğrafi gerçekleri çarpıttığını" öne sürerek yeni haritalar hazırlanması amacıyla talimatlar verdi.

28.04.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-11:19)

Bu kapsamda Antarktika'da bulunan yer isimleri de Rusça "orijinalleriyle" değiştirilecek. Batılı gözlemcilerin aktardığı düşüncelere göre bu hamle, Rusya'nın Kuzey Kutbu'ndan sonra Güney Kutbu'nda da daha agresif bir siyaset izleyeceğinin sinyali olabilir. dediler

Rus resmi haber ajansı Tass'ın dün akşam yayına koyduğu haberde Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Coğrafya Derneği yönetim kuruluyla yaptığı toplantı sonrasında yeni bir "Rusça dünya atlası oluşturulacağını ve aslı Rusça olup sonradan başka dillerde isimler verilen yerlerle ilgili gerekli düzeltmenin yapılacağını" ifade edildi.

Vladimir Putin'in bu iş için coğrafi kayıtlarla ilgili kurumların dışında Rusya Savunma Bakanlığı'na da talimat verdiğinin altını çizmesi dikkatlerden kaçmadı.

'GERÇEK ÇARPITILIYOR, SESSİZ KALAMAYIZ'

Putin toplantıda şu ifadelere yer verdi: "Geçmiş yıllar ve yüzyıllarda kaşiflerimizin ve gezginlerimizin belirli yerlere verdiği Rusça isimlerin bugün dünya haritalarından silindiğini görmekteyiz. Rusya'nın dünya keşfine ve bilimin gelişmesine yaptığı katkılar da hafızalardan silinmeye çalışılıyor. 2020'de Antarktika'nın keşfinin yüzüncü yıldönümünü kutlayacağız ki bu da Rus denizcilerin bir başarısıydı. Fakat Antarktika'yı keşfeden Mihail Lazarev ve Feddi Bellinsgauzen'in orada koyduğu ilk yer isimleri bugün haritalarda maalesef ki yok. Kullanımda bulunan haritalarda yabancı isimler var. Bu durum düzeltilecek."

Batılı gözlemciler düşüncelerine göre, Rus liderin bu çıkışının, Moskova'nın Kuzey Kutbu'ndan sonra Güney Kutbu'nda da Batı ile zıtlaşmaya hazırlandığının işareti olabileceğini ifade ediliyor.

Vladimir Putin ise "Biz kimseye dayatma yapmıyoruz. Ama tarihi ve coğrafi gerçeğin çarpıtılmasına sessiz kalma hakkımız da yok" ifadelerini kullandı

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal