Kuzey Kore Güney Kore Barışı: Kuzey Liderinin Eşi İlk Kez Görüntülendi

Kuzey Kore ve Güney Kore liderlerinin tarihi zirvesi sırasında Kim Jong-un ilk kez dünya basınının önüne eşi Ri Sol-ju ile çıktı.

28.04.2018-08:44 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-12:25)

Kuzey Kore ve Güney Kore liderlerinin tarihi zirvesi sırasında Kim Jong-un ilk kez dünya basınının önüne eşi Ri Sol-ju ile çıktı. 'Savaşa resmi şekilde son verilmesi' kararının akabinde bugün iki ülkenin First Lady'si de bir araya geldi. Bu görüşme uluslararası basın tarafından 'en önemli ikinci görüşme' şeklinde nitelendirildi.

Kuzey Kore ve Güney Kore arasında, Kore Savaşı'ndan sonra tarihin en önemli gelişmesi olarak nitelendirilen zirve gerçekleştirildi. Güney Kore'ye savaştan sonra ilk kez geçmiş olan Kuzey Kore lideri olan Kim Jong-un'un eşi Ri Sol-ju da bu ziyarete katıldı.

'Savaşa resmi şekilde son verilmesi' kararının akabinde bugün iki ülkenin First Lady'si de bir araya geldi. Bu görüşme uluslararası basın tarafından 'en önemli ikinci görüşme' diye nitelendirildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in karısı Kim Jung-sook, Ri Sol-ju'yu karşıladı.

Hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmayan Ri Sol-ju, Kuzey Kore ve Güney Kore arasında gerçekleşen tarihi zirve vesilesiyle ilk kez dünya basınının önüne çıkmış oldu.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un, Kore Savaşı'ndan bu yana Güney Kore toprağına basan Kuzey Koreli ilk lider olarak tarihe geçti. Tarihi günün ardından bugün yapılan ortak açıklamada "Daha fazla savaş olmayacak" şeklinde ifade yer aldı.

Dünya basınında yer alan habere göre Kuzey ve Güney Kore bu yıl içinde 65 yıldır süren savaşı resmi olarak da sonlandırmak için bir barış anlaşması imzalayacak.

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal