ÖSO Güçleri Cephe Hattına Sevk Edildi!

Türkiye'nin Suriye yapacağı muhtemel operasyon öncesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri cephe hattına sevk edildi.

24.12.2018-14:13 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-14:02) ÖSO Güçleri Cephe Hattına Sevk Edildi!

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Fırat Kalkanı Harekatı'yla terörden temizlenen bölgelerdeki cephe hatlarına birliklerini sevk etti. ÖSO, PKK ve Esad güçlerinin bulunduğu sınır hattına konuşlandı. ÖSO, muhtemel bir Münbiç operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yardım edecek.

PKK VE ESAD'LA KARŞI KARŞIYA

ÖSO güçlerinden Hamza Tümeni, eğitimini bitiren birliklerini, ağır silahlı arazi ve zırhlı araçlarıyla, terör örgütü YPG/PKK ile Beşşar Esed rejimi güçleriyle olan sınır hatlarına sevk etti.

TÜRKİYE'NİN İŞİNE YARAYACAK

YPG/PKK işgalindeki Münbiç bölgesine gönderilen güçlerin Türkiye'nin Münbiç'e gerçekleştirmesi olası operasyonda kritik vazifeler alacağı bildirildi.

BİNBAŞI EBU YEZEN: BİRLİKLERİMİZ YOLA ÇIKTI

Sevkiyat ile alakalı açıklama yapan birlik komutanlarından Binbaşı Ebu Yezen, "Birliklerimiz, terör örgütlerinin işgali altında olan bölgelerin temas hatlarına doğru yola koyuldu." dedi.

"MÜNBİÇ'İ ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURACAĞIZ"

Münbiç'te yaşamlarını sürdüren sivillerin YPG/PKK'nın mevzilendiği yerlerden uzak kalmaları gerektiğini söyleyen Ebu Yezen, "Örgüt mensuplarını Münbiç'ten arındırarak Münbiç'i özgürlüğüne kavuşturacağız." açıklamasını yaptı.

ABD ORDUSU SURİYE'DEN ÇEKİLECEK

ABD Başkanı Donald Trump, geride bıraktığımız günlerde gerçekleştirdiği açıklamada DEAŞ'ın büyük oranda mağlup edildiğini ve bu sebeple Suriye'den çıkma kararı verdiklerini duyurmuştur. ABD'nin 60-100 gün arasında Suriye'den çıkması düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal