ABD Kuvvetlerinin Geri Çekilme Planı Resmen Onaylandı

ABD’nin yerel haber ajansı CNN’e göre, savunma bakanı ABD’nin Suriye’den çekilme emrini resmen onayladı.

24.12.2018-14:10 - (Son Güncelleme: 24.12.2018-14:07) ABD Kuvvetlerinin Geri Çekilme Planı Resmen Onaylandı

ABD’nin yerel haber ajansı CNN’e göre, savunma bakanı ABD’nin Suriye’den çekilme emrini resmen onayladı. CNN, ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen hafta açıkladığı geri çekilme planının ardından James Mattis'in ABD güçlerinin ülkeyi terk etmesi için "yürütme emrini’’ resmen imzaladığını bildirdi. Geri çekilmenin ne zaman gerçekleşeceği hakkında kesin bir tarih verilmedi.

Trump, geçtiğimiz Çarşamba günü, ABD’nin birliklerini Suriye’den çekeceğini açıklamıştı. 14 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşme sonrasında, iki lider savaşın yıktığı ülke üzerinde daha etkili bir koordinasyonun gerekli olduğu konusunda hem fikir oldular. CNN yayınladığı haberde geri çekilme duyurusunun Pentagon'u şaşırttığını belirtti. Trump'ın açıklamasından bir gün sonra Mattis, görüşlerinin Trump ile uyuşmadığını söyleyerek istifa etti.

ABD’nin geri çekilme haberi, Türkiye’nin kuzeydoğu Suriye'de YPG / PKK terörist grubuna karşı olası bir askeri operasyonunun düzenleme planları sırasında gerçekleşti. Ankara, 2016'dan beri kuzey Suriye'de başarıyla benzer iki askeri operasyon yürüttü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal