Nijerya'da Silahlı Saldırı: 15 Ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kaduna eyaletinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 15 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ise yaralı kurtuldu

13.05.2020-13:14 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-13:13) Nijerya'da Silahlı Saldırı: 15 Ölü

Batı Afrika ülkesi Nijerya'nın Kaduna eyaletinde gerçekleştirilen silahlı saldırıda 15 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi ise yaralı kurtuldu.

Nijerya’da Kaduna Eyaleti Polis Sözcüsü Mohammed Jalige, Gonar Rogo köyünde kim olduğu bilinmeyen silahlı kişiler tarafından saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Polis Sözcüsü Jalige, düzenlenen saldırıda 15 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin ise yaralı kurtulduğunu dile getirdi.

Saldırganların köyde pek çok evi ve gıda ürünlerini yaktığını kaydeden Jalige, birçok köylünün ise evinden ayrıldığını belirtti.

Ayrıca Jalige, köye güvenlik kuvvetlerinin gönderildiğini ve saldırıyla alakalı tahkikat başlatıldığını bildirdi.

MOTOSİKLET KULLANIMI YASAKLANMIŞTI

Nijerya’da son dönemlerde motosiklet üzerindeki silahlı kişilerin saldırılar gerçekleştirmesi dolayısıyla bazı eyaletlerde motosiklet kullanmaya yasak getirilmişti.

Bölgede, kimi zaman hayvancılıkla geçinen Fulaniler ve çiftçilikle meşgul olan bazı kabileler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Hayvanlarını otlatmak için ülkenin güneyine giden Fulaniler, çiftçilikle meşgul olan kabilelerin hayvanlarını çalmaya çalıştığını ayrıca kendilerine saldırıda bulunduklarını öne sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal