New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs Ziyareti Provokasyon Olarak Değerlendirdi

Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 37. kuruluş yıl dönümü sebebiyle yaptığı resmi ziyareti eleştirerek kaleme alınan makalesinde, Türkiye için işgalci güç benzetmesi yaptı.

16.11.2020-16:03 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-17:19) New York Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs Ziyareti Provokasyon Olarak Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın resmi davetinin sonrasında Yavru Vatan’a ziyaret gerçekleştirmesi, ABD basınında kaygı oluşturdu.

New York Times, “Erdoğan’ın Türkiye’nin işgali altındaki topraklara yaptığı ziyaret provokasyon amacı taşıyor” başlığıyla servis ettiği haberde, skandal ifadelere yer verdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni, “Kuzey Kıbrıs bölgesinde Türk işgali altında olan topraklar” olarak gösteren makalede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik haddini aşan ifadelere de yer verildi. KKTC’nin 1974 senesinde işgal edildiğini ve o günden bu yana hiçbir resmi yerde tanınmadığını öne süren yazı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölgeye, “dış güçleri” huzurunu kaçırmak için gittiğini belirtti.

KKTC’nin 37. bağımsızlık yıl dönümüne ilişkin "sözde yıl dönümü" ifadesine yer verilen yazıda, KKTC’ye "yasa dışı rejim" benzetmesi yapıldı.

DOĞU AKDENİZ

Ziyaretin, “Türkiye'nin bölgedeki zengin doğalgaz yatakları nedeniyle Yunanistan ve diğer Doğu Akdeniz ülkeleriyle giderek daha fazla çatışmaya girmesinin ardından” geldiğinin belirtildiği yazıda, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları da itibarsızlaştırılmaya kalkışıldı.

Türkiye’nin, bölgede çıkar çatışmasına girip doğalgaz rezervlerinde hak isteyen yabancı devletlere karşı gösterdiği haklı mücadelesinden vazgeçmeyerek, sondaj çalışmalarını istikrarlı bir şekilde sürdürmesinin oluşturduğu rahatsızlığın açıkça kaleme alındığı yazıda, doğalgaz arama çalışmaları da “yasa dışı” olarak değerlendirildi.

Doğu Akdeniz'deki doğalgaz rezervlerinden yarar elde etmek için her fırsatını bulduğunda Rum ve Yunan’a Türkiye karşıtı ifadelerle destek olan ABD’li doğalgaz firmalarının vekilliğinin yapıldığı yazı, Türkiye’nin bölgedeki kuvvetinden olunan rahatsızlığı da açıkça gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal