ABD’li Firma Diğer Aşı Çalışmalarını Geride Bıraktı

Tüm dünyanın Kovid-19 salgını ile büyük savaş verdiği bu dönemde, birçok aşı çalışmasına imza atılmaya devam ediliyor. ABD’li ilaç firması Moderna tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının virüse karşı yüzde 94,5 etkisi olduğu belirlendi.

16.11.2020-15:54 - (Son Güncelleme: 16.11.2020-16:05) ABD’li Firma Diğer Aşı Çalışmalarını Geride Bıraktı

Bütün dünya yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir savaş verirken, aşı çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. ABD’li şirket Moderna tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının yüzde 94,5 etkili olduğu tespit edildi.

Almanya'nın ardından bir yeni aşı müjdesi ABD'den geldi. ABD’li Moderna ilaç firmasının geliştirdiği potansiyel Kovid-19 aşısının yüzde 94,5 etkisi olduğu duyuruldu. Yüzde 94,5 etkili olduğu açıklanan yeni tip koronavirüs aşısı, 2 doz olarak 30 binin üstünde katılımcıda denenerek sürdürüldü. Moderna firması aşı ile ilgili gelişmeyi 'Harika bir gün' açıklaması ile duyurdu. Geliştirilen aşının bu senenin sonuna kadar Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından onay alması beklenmekte.

Almanya merkezli olan BionTech ve ABD merkezli Pfizer tarafından üretilen Kovid-19 aşısının yüzde 90 etkili olduğu aktarılırken, Rusya merkezli Gamaleya firmasının Sputnik V aşısı yüzde 92 etkiye sahip.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal