NATO'dan Türkiye'nin S-400 Denemesine Karşı Tavır

Türkiye'nin Rusya'dan satıldığı S-400'leri Sinop'ta denemesinin ardından NATO devreye girerek, ''Bu sistem NATO müttefiklerinin uçak filosu sistemine ciddi bir risk oluşturabilir ve NATO müttefiklerinin ilişkisini etkileyebilir.'' açıklamasını yaptı.

18.10.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-11:34) NATO'dan Türkiye'nin S-400 Denemesine Karşı Tavır

Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 savunma sistemine yönelik açıklama yapan NATO, ''Bu sistem NATO müttefiklerinin uçak filosu sistemine ciddi bir risk oluşturabilir ve NATO müttefiklerinin ilişkisini etkileyebilir.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye- ABD arasından gerginlik sebebi olan S-400 hava savunma sisteminin Rusya'dan satın alınıp, deneme yapılmasının ardından NATO2dan açıklama geldi.

Konuya yönelik e-posta yoluyla bilgilendirme yapan NATO, rahatsızlığını açıkça belirtti.

Bloomberg'den yansıyan habere göre, NATO'nun Türkiye'nin S-400'leri denemesinden duyulan rahatsızlık ifade edildi.

NATO'nun e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, ''Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi ile ilgili yaptığı herhangi bir test talihsizdir. Türkiye’nin diğer müttefiklerle alternatif çözümler bulmak için çalışması önemli'' denildi.

Aynı açıklamada, ''Bu sistem NATO müttefiklerinin uçak filosu sistemine ciddi bir risk oluşturabilir ve NATO müttefiklerinin ilişkisini etkileyebilir. Bu Türkiye'nin ulusal bir kararı fakat S-400'ler NATO’nun hava ve füze savunma sistemine edilemez'' ifadelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal