NATO'dan Rusya'ya INF Uyarısı

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya'ya INF'nin yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrıda bulunmayı sürdürüyoruz. Fakat bu gerçekleşmezse NATO'nun cevap vermesi gerekecektir." uyarısı yaptı

26.06.2019-14:39 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-14:34)

Brüksel'de iki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde basına açıklamalar yapan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, bakanların gündeminde birçok güvenlik meselesi olduğunu vurguladı.

Bakanların öncelikli olarak Rusya'nın Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'nın (INF) ihlalini ve buna karşı NATO'nun alacağı önlemlerin ele alınacağını belirten Stoltenberg, "Rusya'nın INF Antlaşması'nı kurtarmak için 2 Ağustos'a kadar vakti var. Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrıda bulunmaya devam ediyoruz. Ancak bu gerçekleşmezse NATO'nun cevap vermesi gerecektir." yorumunda bulundu.

Stoltenberg, Rusya'nın INF'yi ihlalinin çok ciddi bir mesele olduğuna işaret ederek zamanın daraldığını, NATO'nun alabileceği önlemleri görüşeceğini ve bunları 2 Ağustos'tan sonra uygulamaya başlayacağını aktardı.

TÜRKİYE'Yİ HULUSİ AKAR TEMSİL EDİYOR 

NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda Türkiye'yi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar temsil ediyor. Toplantı doğrultusunda gerçekleştirilecek olan oturumlara katılacak olan Akar'ın, aynı zamanda ikili görüşmeler düzenlemesi bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal