Malcolm X'in Kızından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Babamın Mirasını Temsil Ediyor!

Irkçılıkla yaptığı mücadele ile tanınan Amerikalı Müslüman lider Malcolm X'in kızından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü geldi. Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan babamın mirasını temsil ediyor" dedi.

25.09.2018-12:48 - (Son Güncelleme: 25.09.2018-12:38) Malcolm X'in Kızından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: Babamın Mirasını Temsil Ediyor!

ABD'de ırkçılıkla mücadelenin sembol kişilerinden olan ve 21 Şubat 1965'te suikasta kurban giden siyahi Müslüman önder Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın babasının mirasını temsil ettiğini ifade etti.

"BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR"

New York'ta AA muhabirinin sorularını cevaplayan Şahbaz, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeden duyduğu memnuniyeti "Özellikle insan onuru, merhamet ve toplumsal adalet için konuşan böyle bir önderle bir araya gelmek, benim için büyük onurdur." sözleriyle dile getirdi.

Şahbaz, "İnsanlara 'Dr. Aziz'in (Sancar) ne derece kibar, mütevazi ve tarafsız olduğunu fark ediyorsunuz değil mi' diye soruyorum. Farklı ırklarıdan insanlar, kadınlar, çocuklarla bir araya gelir. Onlara karşı kesinlikle bir ön yargısı bulunmaz. İşte insanlara 'Türkiye budur.' diyorum." sözlerini kullandı.

TÜRK MERHAMETİ

Türklerle bir araya gelmekten her daim mutluluk duyduğunu söyleyen Şahbaz, "Türk milleti gerçekten kibardır, insanların renkleri, cinsiyetleri yada başka şeyleriyle alakadar olmazlar." dedi. Türkiye'nin insani yardım çalışmalarından da bahseden Şahbaz, "Bir devletin 3,5 milyon mülteciye kapısını açmış olması, başka söze gerek bırakmıyor çünkü dünyanın başka yerlerinde duvarlar yapmaktan konuşanlar var yada merhameti anlamayanlar var." diye konuştu.

Brian Stevens'ın "eşit adalet inisiyatifine" gönderme yaparak insanın gerçek yüzünün zenginlere değil, fakirlere davranışı ile ortaya koyduğunu ifade eden Şahbaz, Türkiye denince aklına kapılarını muhtaç insanlara açmış bir ülke geldiğini ve Türkiye'nin savaş mağdurlarına gösterdiği tutumun bütün dünyaya örnek olduğunun altını çizdi.

"ONLARIN TEMSİL ETTİĞİ ŞEY BABAMIN MİRASI"

Babası Malcolm X'in fikri mirasının geleceğ taşınması ve korunması ile alakalı bir soruya cevap veren Şahbaz, "Babamın mirası, her bir insanın insanlığına işaret ediyor. Allah katında hepimiz kardeşiz. Bu sebeple dinden, renkten, ırktan şikayet etmiyor. Doğruyu yanlıştan ayırmaktan dem vuruyor. Yanlış bir durum gördüğümüzde onu değiştirmek için bir adım atmalıyız. İşte bu nedenle özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, saygıdeğer eşi ve kızları Esra'nın burada iken yanlarındayım, çünkü onun temsil ettiği şey bu."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal