Mahkemede Gülümseyen Biltaci'ye 2 Yıl Hapis Cezası

Mısır'daki mahkeme, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi bölümü HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'yi, düzenlenen duruşmada "gülümsediği" sebebiyle 2 yıl hapis cezasına daha çarptırdı.

27.12.2018-10:30 - (Son Güncelleme: 27.12.2018-10:28) Mahkemede Gülümseyen Biltaci'ye  2 Yıl Hapis Cezası

Mısır'daki mahkeme, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi bölümü HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'yi, düzenlenen duruşmada "gülümsediği" sebebiyle 2 yıl hapis cezasına daha çarptırdı. Mısır yargısı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın siyasi kesimi Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'yi, düzenlenen duruşmada "güldüğü" sebebiyle "yargıya hakaret suçundan" 2 yıl hapis cezasına daha çarptırdı.

Mısır yerel basınının yapmış olduğu haberde, mahkemenin, "hapishaneler baskını" davasının duruşmalarından birinde tanıklar konuşma yaparken yargıya hakaret ettiği nedeniyle Biltaci'ye 2 yıl hapis cezası verildiği bildirildi. Geçtiğimiz ay düzenlenen duruşmada mahkemenin tanıklara çok soru sormasını engelleme kararından sonra Biltaci'nin alaycı bir gülümseme sergilediği ve bunun üzerine Biltaci’ye yargıya hakaret suçundan dava açıldığı belirtildi.

Mısır yasaları doğrultusunda, Biltaci, kesinleşmemiş olan bu karara 60 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahip.

Kahire Ceza Mahkemesi aynı şekilde 15 Şubat tarihinde de duruşmada bir görgü tanığına soru yöneltirken gülerek, mahkemeye hakaret ettiği nedeniyle Biltaci'ye 1 yıl hapis cezası vermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal