Macron, Brexit Anlaşmasının Olası İhtimallerini Açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere’nin gündemindeki Brexit oylaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

16.01.2019-10:46 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-10:44) Macron, Brexit Anlaşmasının Olası İhtimallerini Açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere’nin gündemindeki Brexit oylaması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği (AB) ile uzlaştığı birlikten çıkış (Brexit) anlaşmasının İngiliz parlamentosunda yapılan oylamada kabul edilmemesinden sonra İngiltere'nin muhtemelen AB'den anlaşmaya ilişkin ek süre talep edebileceğini aktardı.

Macron, sarı yeleklilerin gösterilerinin neden olduğu sorunlara çözmek amacıyla Grand Bourgtheroulde şehrinde gerçekleştirdiği toplantıda İngiliz parlamentosunun Brexit anlaşmasını reddetmesi konusunda yorumlarda bulundu.

Oylamanın reddedilmesinin ardından üç senaryonun gerçekleşebileceğini aktaran Macron, ilkinin Brexit anlaşmasının iptali olduğunu ve böyle bir durumda kaybedenin İngilizler olacağını söyledi.

Macron, ikinci senaryonun İngiltere'nin AB'den anlaşma ile alakalı yeni isteklerde bulunması olacağını, anlaşmanın tekrar müzakere edilemeyeceğini vurguladı.

Gerçekleşmesi ihtimal görülen üçüncü senaryoda İngiltere'nin anlaşma ile ilgili AB'den ek süre talebinde bulunacağını aktaran Macron, "Belki başka bir şey bulmak için Avrupa Parlamentosu seçimlerine girecekler. Bu çok belirsizlik ve endişe yaratıyor." yorumlarında bulundu.

İngiliz parlamentosunda dün gerçekleştirilen oylamada May'in AB ile uzlaştığı birlikten çıkış anlaşması 202 evet oyuna karşı 432 hayır oyu ile reddedilmişti

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal