ABD, Çin'in Genişleme Politikasından Endişe Duyuyor

ABD, Çin'in hem askeri hem de ekonomik alanda dünya çapındaki etkisini artırma yönündeki hareketlerinden endişe duyuyor.

16.01.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-10:35) ABD, Çin'in Genişleme Politikasından Endişe Duyuyor

ABD, Çin'in hem askeri hem de ekonomik alanda dünya çapındaki etkisini artırma yönündeki hareketlerinden endişe duyuyor.

Pazartesi günü yayınlanan bir raporda Pentagon, Çin’in ABD-Pasifik’teki askeri varlığını geride bırakmaya ve o bölgedeki en büyük güç olarak değiştirmeye çalıştığını söyledi.

Pentagon, "Bakanlık, Çin hükümetinin uluslararası normlara uymayan, ülke egemenliğini azaltan veya Amerika Birleşik Devletleri'nin, müttefiklerimizin veya ortaklarımızın güvenliğini baltaladığı eylemler düzenlemekte." açıklamasında bulundu.

Çin'in şu anda Cibuti'de bir askeri üssü bulunmakta ve diğer ülkelerle de yurtdışındaki operasyonlarını sürdürmelerine ve stratejik ekonomik koridorları riske sokmalarına” izin veren etkileşimlerde bulunması bekleniyor.

Raporda ayrıca, Çin'in OBOR girişiminin, ekonomik bir girişim olmasına rağmen, diğer ülkelerin hassas olduğu konularda Pekin'e karşı durmalarını engellemek için kullandığı bir dış politika aracı olduğunu belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal