Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un Ortaya Çıktı

Hayatını kaybettiği öne sürülen Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang yakınlarında bulunan bir fabrika açılışında kendini gösterdiği ifade edildi.

02.05.2020-09:23 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-12:07) Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un Ortaya Çıktı

Hayatını kaybettiği öne sürülen Kim Jong-un, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang yakınlarında bulunan bir fabrika açılışına katıldığı ifade edildi.

Kuzey Kore devlet medyasından servis edilen haberde Kuzey Kore liderinin, 20 günün ardından ülkenin başkenti Pyongyang yakınlarında bulunan bir gübre fabrikasının açılışına katılım gösterdiği ifade edilirken, kurdele keserken ki bir görüntüsü de verildi.

Fakat devlet ajansının servis ettiği haber ve fotoğraflar henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

KİM JONG-UN HAKKINDAKİ SÖYLENTİLER

Kim Jong-Un için son haftalarda sağlık durumunun kötü olduğu ya da hayatını kaybettiğine ilişkin haberler çıkmıştı.

Kuzey Kore liderinin sağlık durumuna ilişkin önerilerde bulunmak için bir grup aralarında Çinli doktorların da bulunduğu bir ekibin Kuzey Kore’ye gittiği iddia edilmiş, Kim Jong-un’un 12 Nisan'da kardiyovasküler bir operasyon geçirdiği ve iyileşme sürecinde olduğu ifade edilmişti.

Hong Kong Uydu Televizyonu, Kim Jong-un’un hayatını kaybettiği haberini vermiş, ancak bu bilgiyi doğrulayan bir yetkili olmamıştı.

Kuzey Kore liderinin, 15 Nisan'da Kuzey Kore'nin kurucu lideri, büyükbabası Kim Il-sung'un doğum günü kutlamasının da aralarında olduğu önemli etkinliklere katılım göstermemesi, sağlık durumuna ilişkin söylentilere yol açmıştı.

TRUMP, "NE OLDUĞUNU BİLİYORUM" DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği basın toplantısında Kim hakkındaki söylentiler hakkında, "Bu konuda bir fikrim var fakat size şimdi söyleyemem. Onun iyi olmasını diliyorum. Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz" demişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal