Kaşıkçı'nın Nişanlısı Trump'ın Yanıtına Sert Çıktı

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Pazartesi günü, Başkan Donald Trump'un Kaşıkçı’nın öldürülmesine verdiği yanıtı eleştirdi.

30.10.2018-12:06 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-12:01) Kaşıkçı'nın Nişanlısı Trump'ın Yanıtına Sert Çıktı

Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Pazartesi günü, Başkan Donald Trump'un Kaşıkçı’nın öldürülmesine verdiği yanıtı eleştirdi ve gerçeklerin ortaya çıkması konusunda ABD'nin ticari çıkarlarını bir kenara koyması için çağrıda bulundu ve Riyad'ın adalete teslim olanlar hakkında daha fazla bilgi vermesini istedi.

Washington Post köşe yazarı Kaşıkçı’nın, Suudi Arabistan'ın fiili hükümdarı Prens Muhammed bin Salman'ı eleştirmesi, dünya çapındaki en büyük petrol ihracatçısını krize sokmuştu. Trump, Kaşıkçı hakkında Suudi liderleri ile ilgili eleştirip 500.000 ABD işini destekleyeceğini söylediği 110 milyar dolarlık silah ihracatını tehlikeye atmak istemediğini belirtmişti.

Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, Londra ziyareti sırasında izleyicilere Trump'ın yaklaşımı ile hayal kırıklığına uğradığını söyledi.
“Birçok ülkede, özellikle ABD'de liderlerin eylemlerinden dolayı hayal kırıklığına uğradım” dedi. Cengiz ayrıca, “Başkan Trump gerçeği ortaya çıkarmaya ve adaletin sağlanmasına yardımcı olmalı. Nişanlımın cinayetinin örtbas edilmesine engel olmamalı. Paranın vicdanımızı sarmasını ve değerlerimizi tehlikeye atmasına izin vermeyelim. ” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal