Çin Kaplan Yasağını Kaldırıyor

Çin, “özel durumlar” altında nesli tükenmekte olan kaplanlardan ve gergedanlardan yapılan ürünlerin ticaretine izin vereceğini ve bunun bir önceki yasağı geri aldığını ve koruma gruplarından kınama getireceğini söyledi.

30.10.2018-11:49 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-11:44) Çin Kaplan Yasağını Kaldırıyor

Çin, “özel durumlar” altında nesli tükenmekte olan kaplanlardan ve gergedanlardan yapılan ürünlerin ticaretine izin vereceğini ve bunun bir önceki yasağı geri aldığını ve koruma gruplarından kınama getireceğini söyledi. Bakanlar Kurulu'ndan Pazartesi günü yapılan bir duyuru, yasada herhangi bir değişiklikten bahsetmekten kaçındı ve bunun yerine ticaretin "kontrol altına alınacağını" ve gergedan boynuzları ve kaplan kemiklerinin yalnızca "tıbbi araştırmalarda kullanılacağını söyledi. Bildiride, "Özel şartlar altında, bu ürünlerin satış ve kullanımına ilişkin yönetmelik güçlendirilecek ve ilgili her türlü işlem onaylanacak ve ticaret hacmi sıkı bir şekilde kontrol edilecektir." dendi.

Kaplan kemiği ve gergedan boynuzu, geleneksel Çin tıbbında, hastalıkların tedavisinde etkili olmalarına ve vahşi popülasyonlara olan etkisine dair bir kanıt bulunmamasına rağmen kullanılmaktadır.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal