İsrail-Gazze Sınırındaki Gerginlik Sürüyor

Cumartesi günü İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nde düzinelerce saldırı gerçekleştirdi. Militanlar İsrail'e yaklaşık 30 roket fırlattı.

27.10.2018-12:17 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-12:15) İsrail-Gazze Sınırındaki Gerginlik Sürüyor

Cumartesi günü İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nde düzinelerce saldırı gerçekleştirdi. Militanlar İsrail'e yaklaşık 30 roket fırlattı. Mücadele, İsrail kuvvetlerinin Hamas tarafından yönetilen Gazze ve İsrail'i bölen çit boyunca protesto eden dört Filistinliyi öldürdüğü kanlı bir protesto eylemini izledi. Mücadelenin ve kan dökülmesinin ani bir şekilde patlak vermesi, Mekke diplomasisini sakinleştirmek ve militan Hamas grubu ile İsrail arasında tam bir çatışmayı engellemek için çalışan Mısırlı arabulucuların misyonunu karmaşıklaştırdı.

İsrail ordusu, bir güvenlik merkezi binası da dahil olmak üzere, Cumartesi sabahı erken saatlerde Gazze'de 80 bölgeye saldırıda bulunduğunu söyledi. Askeriyeye göre, İsrail'in güneyindeki hava saldırısı sirenleri, militanların  yaklaşık 30 roketi ateşe vermesiyle başladı.  İsrail ordusu şefi General Gadi Eisenkot, üst düzey güvenlik yetkililerinin acil toplantısı için bildiride bulundu. Roketlerin ve hava saldırılarının sonucu olan yaralanmalarla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal