Bombalı Saldırıda Altı Kişi Hayatını Kaybetti

Afganistan’da polis memurları ve işçileri taşıyan bir otobüse yapılan bombalı saldırıda en az altı kişi hayatını kaybetti, düzinelerce insan yaralandı.

27.10.2018-12:09 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-12:04) Bombalı Saldırıda Altı Kişi Hayatını Kaybetti

Yetkililer, Cumartesi günü Afganistan’ın merkezindeki polis memurları ve işçileri taşıyan bir otobüse yapılan bir bombalı saldırının en az altı kişiyi öldürdüğünü ve düzinelercesinin de yaralandığını söyledi. Eyalet polisi sözcüsü Hekmatullah Durrani verdiği demeçte, Taliban tarafından yapıldığı iddia edilen patlamanın otobüsün Maidan Shar eyaletinin başkenti Maida Shar'da bir polis şirketine girmesi sırasında gerçekleşti. Sağlık müdürü Salim Asgharkhil, kentte altı cesedin ve 31 yaralının hastaneye götürüldüğünü söyledi. İl valisi sözcüsü Abdul Rahman Mangal, ölüm oranını doğruladı. Taliban sözcüsü Zabiullah Mücahid saldırıda onlarca Afgan polis ve askerinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Taliban'ın son saldırıları, grubu 17 yıl süren savaşa son vermesi için ikna etmek amacıyla düzenlenen ABD liderliğindeki diplomatik faaliyeti alevlendirdi. Görüşmede geçici müzakerelere yardımcı olmak için üst düzey Taliban komutanı Abdul Ghani Baradar sekiz yıldan uzun bir süre gözaltında tutulduktan sonra Pakistan tarafından serbest bırakıldı. Olay, ABD elçisi Zalmay Khalilzad'ın, Afgan ihtilafının sona ermesini tartışmak üzere Taliban'ın Katar'daki temsilcileriyle görüşmesinden iki haftadan kısa bir süre sonra meydana geldi. Taliban, 12 Ekim'de Khalilzad ile doğrudan görüşmelerde bulunan Baradar ve diğer birkaç üst düzey liderin serbest bırakılmasını talep etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal