İsrail Zulmü Artıyor

Gazze Şeridi'nin doğu hududunda İsrail askeri güçlerinin barışçıl protestolara müdahalesinde 3 Filistinli yaralandı.

08.05.2018-09:24 - (Son Güncelleme: 08.05.2018-09:19) İsrail Zulmü Artıyor

Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Han Yunus şehrinin doğu sınırında gerçekleştirilen barışçıl eylemlere İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 1 Filistinli gerçek mermiyle yaralandı.

İki Filistinli de göz yaşartıcı gaz sebebiyle boğulma tehlikesi yaşadı. Yaralanan ve göz yaşartıcı gazdan etkilenen kişilerin Han Yunus'taki Avrupa Hastanesine kaldırıldığı ifade edildi.

Diğer yandan, İsrail güvenlik güçlerinin Gazze'nin doğu hududundaki protestolara müdahalesinde de 2 Filistinli gerçek mermiyle yaralandı.

Filistinliler, 30 Mart gününden bu yana, işgal altındaki Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl gösteriler gerçekleştiriyor.

İsrail güvenlik güçleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006 yılından beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" isteyen sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Eylemlerin başından bu yana aralarında basın mensuplarının ve çocukların da olduğu 52 Filistinli İsrail silahlı güçleri tarafından şehit edildi, yaklaşık 8 bin Filistin vatandaşı yaralandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal