İsrail İran Gerilimi Tırmanıyor! Açık Tehdit

ABD yönetimi İran ile yapılan nükleer anlaşmayı bozmaya çalışırken, İsrail’den de İran’ı ve Suriye’deki İran hedeflerini imha etme tehdidi geldi.

26.04.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-12:35) İsrail İran Gerilimi Tırmanıyor! Açık Tehdit

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Suudi Arabistan'ın internet haber portalı Elaph'a açıklamalarda bulundu. Bakan Lieberman, İran’a bağlı silahlı kuvvetlerin kendilerine saldırması halinde, başkent Tahran’ı hedef alacaklarını açıkladı.

Bu günlerde Amerika’da görüşmeler yapan İsrailli bakan, Tahran rejiminin son günlerini yaşadığını söyledi.

Geçtiğimiz 2017 senesinin kasım ayında yine Elaph internet sitesinde İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot’un röportajını duyurması, dünya kamuoyunun dikkatini çekmişti. Bu şaşkınlığın gerekçesi, ilk kez yüksek rütbeli bir İsrailli askerin Suudi Arabistan’daki bir haber organına açıklama yapmasıydı.

Bir ay sonra da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ı İsrail’e davet ederek gündem olan İsrail İstihbarat Bakanı Yisrael Katz, İran'ın Lübnan'da füze üretimi için yer inşa ettiğini iddia ederek mevzu bahis yeri vuracaklarını duyurmuştu.

Bölgede Suudi Arabistan ve İran arasında süren vekalet savaşlarında İsrail beklendiği gibi Suudi Arabistan'ın yanında duruyor. Suudi Arabistan İsrail’i tanımasa da, iki ülke de Ortadoğu’da İran’ın nüfuslanmasını bölgesel konjonktür içerisinde kendi çıkarları için istemiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal