ABD Afganistan Destek Mesajı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Taliban terör örgütünün Afganistan'da yeni saldırılar düzenleyeceği yönündeki haberlerin sonrasında Afganistan yönetimine destek mesajı verdi.

26.04.2018-12:09 - (Son Güncelleme: 26.04.2018-12:03) ABD Afganistan Destek Mesajı

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bahar saldırıları yapacağını açıklayan terör örgütü Taliban'ın, bu girişimiyle Afganistan'da her sene binlerce hayatı katlettiğini onayladığı" ifade edildi.

Afganistan yönetimine destek mesajı verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ABD, Taliban'a yanıt olarak Afganistan halkının yanında durmaktadır. Taliban ve terör gruplarına karşı duran Afganistan güvenlik güçlerini destekliyoruz. Terör örgüt Taliban, mermi ve bombalarını oylarla değiştirmelidir. Ofis kurmalılar. Oy kullanmalılar. Afgan liderlerini yabancı devletlerdeki güvenli bölgelerinden kendi ülkelerine geri dönmeye çağırıyoruz ve Afganistan'ın geleceği için çalışmalarını istiyoruz. Daha fazla şiddet Afganistan'a sulh ve güvenlik getirmeyecektir.’’

Afganistan'da son zamanlarda yapılan saldırıları hiçbir terör örgütü üstlenmezken 'bahar saldırılarını' başllatığını duyuran Taliban, olayların arkasındaki örgüt olarak akla geliyor. Taliban, saldırılarda siviller birşey yapmayacağını söylesede, yaptığı düşünülen saldırılarda en çok siviller hayatını kaybetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal