İsrail Donanması Ateş Açtı: 2 Gazzeli Balıkçı Gözaltına Alındı

İsrail donanma güçleri Salı günü kuzeydeki kuşatılmış Gazze Şeridi'nin sahilinden iki Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı.

23.10.2018-11:58 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-11:55) İsrail Donanması Ateş Açtı: 2 Gazzeli Balıkçı Gözaltına Alındı

İsrail donanma güçleri Salı günü kuzeydeki kuşatılmış Gazze Şeridi'nin sahilinden iki Filistinli balıkçıyı gözaltına aldı. Gazze'deki Balıkçılar Birliğinin Başkanı Nizar Ayyash, Maanya'ya, iki Filistinli balıkçının, İsrail deniz kuvvetleri tarafından Gazze'nin kuzeyindeki El-Waha bölgesinin kıyısından gözaltına alındığını söyledi. Ayyash, gözaltına alınan iki balıkçıyı Üstad El-Sultan ve Ahmed Siyam olarak tanımladı. Gözaltındaki balıkçılar bilinmeyen bir yere nakledildi. Bu arada İsrail haberleri, İsrail'in mevcut üç deniz milinden izinli balıkçılık bölgesini genişlettiğini, ancak İsrail deniz kuvvetlerinin izin verilen balıkçılık bölgesinde çalıştıklarından, kıyıya geri dönmeye zorladıkları için birkaç balıkçı teknesine ateş açtıklarını bildirdi. Herhangi bir yaralanma bildirilmedi.

İsrail ordusu, tek taraflı olarak ilan edilen tampon bölgesine Filistinli balıkçılar yaklaşırsa, sınır bölgelerindeki silahsız, çobanlar ve çiftçiler üzerinde düzenli olarak alıkonmakta ve ateş açılacağını söyledi. İsrail insan hakları grubu B'Tselem geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'nin kapatılmasının Gazze'nin balıkçılık sektörünün % 95'ni yok ettiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal