ABD Göçmen ÇocuklarI Yasadışı Kamplarda Tutuyor

ABD makamlarının, 20 yaşındaki çocukların kamplarda tutulamayacağı yasasını çiğneyerek ülkeye yasadışı yollardan ve ebeveynleri olmadan aylarca gelen çocukları Teksas'ta geçici bir "çadır kentinde" tuttuğu ortaya çıktı.

23.10.2018-11:51 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-11:53) ABD Göçmen ÇocuklarI Yasadışı Kamplarda Tutuyor

Medeni haklar avukatları ve göçmen savunucuları tarafından sunulan mahkeme dosyalarına göre, ABD makamları, 20 yaşındaki çocukların kamplarda tutulamayacağı yasasını çiğneyerek ülkeye yasadışı yollardan ve ebeveynleri olmadan aylarca gelen çocukları Teksas'ta geçici bir "çadır kentinde" tuttu. Los Angeles federal mahkemesinde göçmen çocuklara yönelik sivil hak örgütleri ve savunuculuk grupları tarafından yapılan mahkemeye göre, Ağustos ayından bu yana Teksas'taki Tornillo yakınlarındaki çadırlarda 500'den fazla çocuk tutuluyor.

Flores Anlaşması olarak bilinen 1997 tarihli bir mahkeme kararının şartlarına göre, ABD makamları göçmen çocukları hapishane gibi gözaltı merkezlerinden hızlı bir şekilde tahliye etmek zorundadır; ya onları koruyucu kurumlara bırakarak ya da devlet okulu gibi barınaklarına yerleştirerek okullaşma ve hukuk müşavirliğine erişebilirler. Fafat Tornillo böyle lisanslı bir tesis değil.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal