İspanya'dan Kaşıkçı Açıklaması! 'Endişeleniyoruz'

İspanya hükümeti, kendisinden bir haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili endişe duyduklarını açıkladı.

17.10.2018-11:11 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-10:59) İspanya'dan Kaşıkçı Açıklaması! 'Endişeleniyoruz'

İspanya hükümeti, kendisinden bir haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili endişe duyduklarını açıkladı.

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, 2 Ekim tarihinde resmi işlemler için İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girip bir daha kendisinden haber alınmayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili meydana gelen uluslararası kaygıları İspanya hükümetinin de paylaştığı ifade edildi.

Büyükelçiliğin yaptığı açıklamada, 'İspanya hükümeti, Türk ve Suudi makamlarının ortak çalışmaları ile gerçekleştirilen soruşturmanın vakit kaybetmeden neticeye bağlanmasını talep eder. İspanya, temel değerler olarak basın ve ifade özgürlüğü ile beraber gazetecilerin korunmasının gerekli olduğunu da savunmaktadır.' ifadeleri yer aldı.

CEMAL KAŞIKÇI OLAYI

Suudi reformistler için oldukça önem taşıyan bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve bununla birlikte Washington Post gazetesinde yazıları yayınlanan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı tarihinde resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra bir daha çıkamamıştı.

Emniyet kaynakları tarafından yapılan değerlendirmede, Cemal Kaşıkçı'nın girdiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğundan bir daha çıkmadığı onaylanırken, başkonsolosluk binasında aynı vakitlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve içlerinde yetkililerin de bulunduğu 15 Suudi vatandaşının yer aldığı ve bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere geri döndükleri dikkat çekmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal