Mansur Yavaş CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Ortak Adayı Olacak!

2014 Yerel Seçimleri'nde CHP'nin Ankara adayı olan Mansur Yavaş'ın bu seçimlerde CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı olacağı iddia edildi.

17.10.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 17.10.2018-10:51) Mansur Yavaş CHP ve İYİ Parti'nin Ankara Ortak Adayı Olacak!

2014'teki yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş'ın, 2019'daki seçimlerde İYİ Parti ve CHP'nin ortak adayı olmak istediği öne sürüldü.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın kulislere dayandırdığı haberine göre, yerel seçim politikası ile alakalı çalışmaların sürdüğü CHP'de, belediye başkan adaylarıyla alakalı ilk adım 24 Ekim'de gerçekleştirilecek Parti Meclisi toplantısında atılacak. Toplantı neticesinde CHP'nin kazanmaya yakın olduğu 100'ün üstünde ilçe ve beldedeki başkan adaylarını açıklanması bekleniyor.

CHP PARTİ MECLİSİ 24 EKİM'DE TOPLANACAK

CHP'nin belediye başkan adaylarıyla alakalı karar merci olan Parti Meclisi 24 Ekim'de bir araya gelecek. Alınan bilgiye göre, bu görüşmede adı üstünde anlaşılan, herkesin hemfikir olduğu, üstünde hiçbir tartışma olmayan belediye başkan adaylarının adları onaya sunulacak. İçlerinde Manisa Alaşehir, Denizli Pamukkale gibi ilçelerin olduğu duyurulacak belediye başkan adaylarının sayısının 100'ün üstünde olması tahmin ediliyor.

BİRÇOK BELEDİYE BAŞKANI YENİDEN ADAY GÖSTERİLECEK

Görüşme neticesinde 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday gösterilmesi düşünülen bazı belediye başkan adaylarının da açıklanması bekleniyor. Kulislere göre Eskişehir'de Yılmaz Büyükerşen, Aydın'da Özlem Çerçioğlu, Hatay'da Lütfü Savaş ile yola devam edilecek. Ankara'da Yenimahalle ve Çankaya ilçe belediye başkanlarının da yeninde aday gösterilmesi sürpriz değil.

ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ ÖNE ÇIKIYOR

CHP'de İstanbul ve İzmir adaylığı için çok sayıda kişi konuşulurken Ankara'da öne çıkan aday 2014 seçimlerinde de CHP'nin Ankara adayı olan Mansur Yavaş oldu. İYİ Parti'nin Ankara adayı olarak da adı geçen Mansur Yavaş'ın ise iki partinin ortak adayı olmak istediği ifade ediliyor.

Bir CHP yöneticisi, "Biz her daim söylediğimiz gibi tabanın sesine kulak vereceğiz. Genel Başkan'ın ifadesiyle sandık birliği, ittifakından tarafız. Fakat aşağıdan böyle bir istek gelirse tabii bu da konuşulur. Fakat şu anda yok" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal