İran'dan Türkiye'ye Sürpriz ABD Çağrısı

İran Meclis Haber Ajansı ICANA'nın haberine göre, Laricani, başkent Tahran'da Çin Meclis Başkan Yardımcısı Çen Zu ile buluştu. Görüşmede ABD'nin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşma ve terörle mücadele konuları masaya yatırıldı.

07.12.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 07.12.2018-15:22) İran'dan Türkiye'ye Sürpriz ABD Çağrısı

İran Meclis Haber Ajansı ICANA'nın haberine göre, Laricani, başkent Tahran'da Çin Meclis Başkan Yardımcısı Çen Zu ile buluştu. Görüşmede ABD'nin tek taraflı olarak çekildiği nükleer anlaşma ve terörle mücadele konuları masaya yatırıldı.

ABD'nin Asya'da istikrarsızlığı artırmayı planladığına dikkati çeken Laricani, 'ABD'nin Irak ve Suriye'deki sıkıntıları Asya'nın diğer noktalarına taşımak için geçtiğimiz senel birçok DEAŞ militanını Afganistan'a nakletme girişimleri göz önüne alındığında İran, Çin, Pakistan, Türkiye, Rusya ve Afganistan'ın terörle mücadeledeki iş birliği çok önemli' ifadelerini kullandı.

Laricani bununla birlikte, ABD'nin çekilmesinden sonra nükleer anlaşmanın diğer ülkeler tarafından korunması gerektiğini belirtti. İran Meclis Başkanı, Çin'in Rusya ve Avrupa ülkeleriyle beraber anlaşmanın korunmasındaki rolünün önemli olduğunu vurguladı.

İran, Türkiye, Rusya, Çin, Pakistan ve Afganistan'ın terörle mücadele konusunu tartışacakları konferansta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım da kbulunacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal