İran'dan ABD'nin Muafiyet Kararına Yanıt: Ortaklarımızla Temastayız ve Buna Göre Karar Alacağız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımlardan muaf tuttuğu ülkeler için verdiği süreyi sonlandırma kararı hakkında, “İran ortaklarıyla temas halinde ve buna göre karar alacak” ifadesinde bulundu.

23.04.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 23.04.2019-09:50) İran'dan ABD'nin Muafiyet Kararına Yanıt: Ortaklarımızla Temastayız ve Buna Göre Karar Alacağız

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD’nin İran’a yaptırımlarda bazı ülkelere tanınan muafiyet kararını uzatmaması hakkında , ABD’nin uyguladığı yaptırımların ve aldığı muafiyet kararının hiçbir anlamı olmadığını belirterek, "İran ortaklarıyla temaslarına devam ediyor ve buna göre bir karar alınacak" sözlerini aktardı.

ABD’nin muafiyeti uzatmama kararından sonra yetkili organlar ile gerekli görüşmelerin yapıldığını ve Avrupa, komşu ülkeler, uluslararası kurumlar ile telefon görüşmeleri yaptıklarını belirten Musevi, "Yapılan görüşmelerden sonra alınan kararı kısa sürede açıklayacağız" dedi.

ABD'NİN MUAFİYET KARARI 

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, "ABD Başkanı Donald Trump, Mayıs başında süresi dolan muafiyetleri uzatmama kararı verdi. Bu karar, İran'ın petrol ihracatını tamamen durdurmaya ve rejimin ana gelir kaynağını sınırlamayı amaçlamaktadır.” sözleri aktarılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal