Irak Yönetimi Tutuklu Göstericileri Serbest Bırakıyor

Irak yönetimi, başkent Bağdat ve güneydeki bazı kentlerde düzenlenen hükümet karşıtı protestolar sırasında tutuklanan göstericilerin serbest bırakılması kararı aldı.

14.10.2019-16:57 - (Son Güncelleme: 14.10.2019-16:47)

 

Irak Cumhurbaşkanlığın tarafından açıklanan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Başbakan Adil Abdulmehdi, Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan ülkede siyasi ve güvenlik alanında yaşanan son gelişmeleri konuşmak amacıyla Bağdat'taki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplantı gerçekleşti.

Görüşmede işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği sebebiyle gerçekleşen  gösteriler sırasında tutuklanan "barışçıl göstericilerin" acilen serbest bırakılması ve protestoculara yönelik şiddet kullanan ekiplerin cezalandırılması karar verildi.

Iraklı yöneticiler ayrıca gösteriler sırasında bazı yerel ve yabancı televizyon kanallarına yönelik düzenlenen saldırıların da acil ve titizlikle soruşturulması, basın ve ifade özgürlüğüne saygı duyularak medya çalışanlarının can güvenliğinin sağlanması gerektiğini belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal