Fransa Suriye'de Kalmakta Israr Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump ABD askerlerine Suriye'den çekilme emri verdikten günler sonra, Fransız Avrupa İşleri Bakanı Nathalie Loiseau Paris'in Suriye'deki varlığını sürdüreceğini söyledi.

28.12.2018-13:03 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-13:03) Fransa Suriye'de Kalmakta Israr Ediyor

ABD Başkanı Donald Trump ABD askerlerine Suriye'den çekilme emri verdikten günler sonra, Fransız Avrupa İşleri Bakanı Nathalie Loiseau Paris'in Suriye'deki varlığını sürdüreceğini söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel bu açıklamadan birkaç gün sonra, "Donald Trump'ın Suriye'den asker çekme kararında çok dolayı üzgünüz.’’ dedi.

Suriye’nin Fırat Nehri'nin doğusunda sadece 200 asker bulunduran Fransa ülkedeki 9 askeri birimlerini koruyacağı yönünde açıklama yaptı. Basında yapılan açıklamalarda, Fransız kuvvetlerinin lojistik için çoğunlukla ABD'ye ve PKK/YPG’ye güvendiğini belirtildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daha önce Fransa'nın Suriye'deki askeri varlığının devam etmesinin kimseye fayda sağlayamayacağı konusunda uyarıda bulunarak, "Fransa Suriye'nin geleceğine katkıda bulunmaya devam ederse tamam, ama bunu milis kuvvetleri korumak için yapıyorlarsa, bu kimseye fayda getirmeyecektir.’’ demişti.

Bu haftanın başlarında, Fransız Avrupa İşleri Bakanı Nathalie Loiseau, Fransa’nın Suriye’deki varlığının nedeni olan “teröre karşı mücadelesinin henüz bitmediğini’’ söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal