Yunanistan Alarma Geçti: Türklerden Çok Gerideyiz

Yunanistan basını Türk Silahlı Kuvvetleri ile ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ni kıyaslamaya devam ediyor.

28.12.2018-12:41 - (Son Güncelleme: 28.12.2018-12:38) Yunanistan Alarma Geçti: Türklerden Çok Gerideyiz

Yunanistan basını Türk Silahlı Kuvvetleri ile ile Yunanistan Silahlı Kuvvetleri'ni kıyaslamaya devam ediyor. Yerel basında yapılan bir askeri analizde, "Türkiye bu konuda bizden çok ileride çünkü kendi silahlarını kendileri üretiyorlar. Bizim gibi sadece ABD’ye bağlı bir ülke konumunda değiller. Rusya ile de bir ortaklığa sahipler.’’ yorumunu yapıldı.

Yunanistan'da basınının askeri kaynaklara dayandırdığı bir analizde Türkiye'nin silahlanma yarışında Yunanistan'dan çok ileride olduğu belirtildi. Türkiye'nin kendi silahlarını üretme azmini överek Yunanistan gibi bir tek ABD'ye bağlı olmayıp aynı anda ABD ve Rusya ile ortaklık sağlayabildiğini ve F-35 gibi stratejik uçaklar satın aldığının altı çizildi.

Askeri analizde ‘’Savunma sanayiinde Türkiye'nin çok gerisindeyiz. Aradaki mesafe her gün gittikçe artıyor. Türkler, F-35 jetlerinin ülkelerine gelmesini beklemekte. Ordumuzun başındakiler bu durumun farkında. Hükümetin de artık bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor. Ülke savunmamız, bir sonraki seçimlerden çok daha önemli bir mevzu." ifadeleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal