Fransa PKK Desteğine Devam Ediyor

Fransa'nın Montpellier şehrinde PKK yanlıları gösteriler düzenledi. Gösteriye hiçbir Fransız Polisinin müdahale etmediği gözlemlendi.

16.04.2018-11:33 - (Son Güncelleme: 16.04.2018-18:41) Fransa PKK Desteğine Devam Ediyor

Avrupa PKK terör örgütü yanlılarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Fransa'nın Montpellier kentinde aleni bir şekilde Pkk terör örgütü propagandası gerçekeleştirildi. Fransız polisleri ise göstericilere herhangi bir müdahalede bulunmadı.

TERÖR YANLILARINA EYLEM İZNİ

PKK yanlıları Montpellier en işlek caddelerinde terörist başı Apo'nun posterleri ile PKK ve YPG paçavralarıyla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşün gerçekleştiği caddede tek bir polis bile göstericilere müdahale etmezken, PKK'lıların yaptığı gösterinin yasal olduğu ve gösteri izinlerinin alındığı ortaya çıktı.

Yürüyüşlerini şehir meydanında tamamlayan Pkk destekçileri buraya Apo posterleri açarak terör propagandası yaptı. Aleni olarak yapılan terör propagandasına burada da tek bir polis memuru dahi müdahalede bulunmadı.

SETA DIŞ POLİTİKA ARAŞTIRMA DİREKTÖRÜ GEÇTİĞİMİZ HAFTA BELİRTMİŞTİ

SETA Dış Politika Araştırmaları Direktörü Ufuk Ulutaş TRT Haber’de Fransa’nın YPG’ye karşı tutumu hakkında değerlendirmede bulunmuştu. Tarihsel olarak Fransa’nın PKK’ya destek konusunda çok istikrarlı bir pozisyonu olduğunu ifade eden Ulutaş, Fransa’daki DEAŞ saldırılarından sonra DEAŞ’la mücadele ismi altında YPG ve PKK’ya desteğini artırdığını belirtti.  Fransa’nın PKK’ya güvenli bir sığınak sağladığı konusunda çok ciddi adımlar attığını dile getiren Ulutaş,  Fransa’da birçok PKK destekçisinin çok rahat bir şekilde yaşadığını ve Pkk propagandası yaptığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal