ABD Füzelerimiz Hedefleri Vurdu Açıklaması Geldi

Füze saldırılarına ilişkin ABD tarafından yapılan açıklamaya göre Rus savunma sistemleri devreye giremedi ve füzelerin hepsi hedefi vurdu.

15.04.2018-12:07 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-12:20) ABD Füzelerimiz Hedefleri Vurdu Açıklaması Geldi

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie, Pentagon Sözcüsü Dana White ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Esed rejiminin, Duma'da kimyasal gaz kullanmasına cevap olarak İngiltere ve Fransa ile yaptıkları operasyona ilişkin detayları paylaştı.

RUSYA'YI YALANLADI

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral McKenzie, ABD, İngiltere ve Fransa’nın, Esed rejimine ait noktaları 105 füze fırlattığını ve herhangi bir füzenin Suriye hava savunma sistemlerince yok edilmediğini öne sürdü.

McKenzie ayrıca, Esed rejiminin, saldırılara karşı 40 hava savunma füzesi yolladığını ancak bunların kendi füzelerini önleyemediğini vurguladı.

O HEDEFLER BOŞATILDI

ABD, Suriye ve Rusya ile işbirliği yapamadığını iddia etse de Suriye rejiminin hedef alınan bölgeleri önceden boşalttığı ileri sürülüyor.

Suriye’nin vurulan alanları önceden boşaltıp boşaltmadığına ilişkin soru üzerine McKenzie, “Hedeflerde birçok kişi önceden çıkarılmış olabilir. Fakat biz de zaten bölgede çok fazla insan öldürmeyelim diye sabah 4’te operasyonu yapmayı seçtik.” şeklinde cevap verdi.

Rusya ile herhangi bir işbirliği yapamadıklarını açıklayan McKenzie, Rus hava savunma sistemlerinin devreye girmediğini de bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal