Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Yolsuzluk Suçlaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim döneminde bazı şirketlerden usulsüz şekilde indirim aldığı ortaya çıktı.

28.04.2018-20:48 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-20:43) Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a Yolsuzluk Suçlaması

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz sene yapılan Cumhurbaşkanlık seçim kampanyalarında, bazı kurumlardan olağan dışı indirim aldığı sebebi ile suçlanıyor.

YÜZDE YÜZ İNDİRİMLİ MİTİNG ALANI KİRALANDI

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb'a yakınlığı ile tanınan Olivier Ginon'un organizasyon firması GL tarafından Macron'a yüzde yüz indirimli olarak miting alanı kiraladığı Fransız medyasında yer aldı. Bununla beraber aynı firmanın Macron'a seçim kampanyalarında kullanılacak ekipmanların kiralanması hususunda da ciddi bir indirim yaptığı öğrenildi. Ulaşılan bilgilere göre Macron'un, 2016'nın Aralık ayında, 39 bin 490 Euro maliyeti olan ekipmanları, 9 bin Euro'ya kiraladığı tespit edildi.

ADAYIN SEÇİLME HAKKININ YOK OLMASINA NEDEN OLABİLİR

Siyasi Finansman ve Kampanya Hesapları Ulusal Komisyonu (CNCCFP) tarafından ifadesi alınan GL Organizasyon ise şirketi bu indirimin "olağan" olduğunu bildirdi. Öte yandan bu şekilde bir indirimden yararlanmamış olan adaylar yaptıkları duyuruda böyle bir indirimin yasak olduğunun altını çizerek çekerek olanların adayın seçilme hakkının yok olmasına neden olabileceğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal