Almanya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Konuşmasını Yasakladı

Almanya'nın KRV eyaleti meclisi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun eyalette konuşma yapmasına izin vermedi.

28.04.2018-19:49 - (Son Güncelleme: 28.04.2018-19:44) Almanya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Konuşmasını Yasakladı

Almanya'da KRV eyalet hükümeti, Almanya'nın Solingen kentindeki anma etkinliğine katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun yapacağı herhangi bir seçim konuşmasına izin vermeme kararı aldı.

PARLAMENTODA KONUŞMA YAPMASINA İZİN VERİLMEDİ

Düsseldorf eyalet meclisinin Sosyal Demokrat ve Yeşiller milletvekillerinin Çavuşoğlu'nun mecliste konuşma yapmaması için toplandıkları ve mutabık kaldıkları bildirildi. KRV eyalet meclisi İhtiyarlar Heyeti'nin bu yöndeki kararının Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Parti grupları tarafından da kabul edildiği öğrenildi.

"SEÇİM KAMPANYASI SİYASİ PARTİ KAVGASINA DÖNÜŞMEMELİ"

KRV eyaleti hükümetinin sözcüsü Christian Wiermer, Solingen saldırısının yıldönümü anmasının, "siyasi parti çekişmeleriyle" gölgelenemeyeceğini söyleyerek, 29 Mayıs 1993'teki saldırının "ne Almanya ne de Türkiye'deki seçim kampanyası için bir siyasi parti kavgasına dönüştürülemeyeceğini" açıkladı.

GENÇ AİLESİ, DAVUTOĞLU'NU DAVET ETTİ

KRV eyaletinin Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partili Başbakanı Armin Laschet, Solingen saldırısının kurbanı olan Genç ailesinin talebi üzerine Düsseldorf'taki eyalet meclisinde yapılacak anma etkinliğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu çağırmıştı.

29 MAYIS'TAKİ TÖRENE ÇAVUŞOĞLU DA KATILACAK

Öte yandan, Solingen'de 29 Mayıs'ta yapılacak anma etkinliğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılacağı bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal