Dünyanın En Büyük Ticaret Anlaşması Bugün İmzalanıyor

Dünyanın en büyük ticaret anlaşması bugün AB ve Japonya arasında imzalanacak. Bu anlaşma ABD'ye de bir mesaj olarak algılandı.

17.07.2018-12:52 - (Son Güncelleme: 17.07.2018-12:54) Dünyanın En Büyük Ticaret Anlaşması Bugün İmzalanıyor

Avrupa Birliği (AB) ve Japonya bugün dünyanın en büyük serbest ticaret sözleşmesini imzalayacak. AB görevlileri, dünya ticaretinin üçte birini meydana getiren 650 milyon kişi için serbest ticaret bölgesi meydana getirecek anlaşmanın imza töreni için Tokyo'ya gitti.

PEK ÇOK ÜRÜNDE GÜMRÜK VERGİLERİ KALDIRILACAK

Japonya-AB Ekonomik İşbirliği Anlaşması, pek çok malda gümrük vergilerinin bütünü ile kaldırılmasını ve ticareti basitleştirecek bir tüzüğün yürürlüğe girmesini kapsıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Önce Amerika' politikasını devam ettirdiği bir dönemde meydana çıkan AB ve Japonya anlaşması zamanlaması bakımıdnan da mesaj taşıyor.

TRUMP'A VE DÜNYAYA MESAJ

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Salı günü Japonya'ya gitmeden hemen önce Çin'in başkenti Pekin'de yaptıkları görüşmelerin sonrasında, ticaret savaşlarından kaçınılması ikazını yaptılar.

Tusk, "Küresel ticaret düzenini yıkmak yerine iyileştirmek, tarihimizde sıcak savaşlara gidebilen ticaret savaşları açmamak için Avrupa ve Çin'in olduğu kadar ABD ve Rusya'nın da ortak vazifesi" dedi.

"AB'NİN YAPTIĞI EN BÜYÜK ANLAŞMA"

AB komisyonu sözcüsü Margaritis Schinas'a göre, geçen sene Aralık ayında üstünde uzlaşmaya gidilen anlaşma, "Avrupa Birliği'nin gerçekleştirdiği en öenmli anlaşma."

28 devleti ve 500 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük ortak pazarı olan AB, Trump'ın korumacı idaresi karşısında yeni işbirlikleri geliştirmeye uğraşıyor.

AB Ticaret Komiseri Cecilia Malmstrom, AB-Japonya anlaşmasının, ABD'nin korumacılığı karşısında "dünyaya güçlü bir mesaj yolladığını" söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal