Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ziyareti Öncesi Moldova'da Suikast İddiası

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon geçtiğimiz günlerde trafik kazası geçirmişti. Moldova meclisi Milletvekili Vlad Batrınç ise bu olayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesi bir suikast girişimi olduğunu söyledi.

13.09.2018-12:01 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-11:52) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ziyareti Öncesi Moldova'da Suikast İddiası

Moldova meclisi Milletvekili Vlad Batrınç, geçtiğimiz günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un yaşadığı kazayla alakalı bomba etkisi yaratacak bir iddia ortaya attı.

Moldova meclisi Milletvekili Vlad Batrınç, geçtiğimiz günlerde Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon'un trafik kazası geçirdiğini anımsatarak, "Bu olay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti dahil bölgede olması düşünülen etkinlikler öncesi gerçekleştirilen bir suikasttır" biçiminde bir açıklama yaptı.

"PROJELER ABD'NİN İŞİNE GELMİYOR"

Rus medyasına açıklamalar yapan Moldova Milletvekili, yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı: "Seçim öncesi gerginlik artmak üzere. Dodon bir kaç gün önce, Moldova Sosyalist Partisi listesinden meclis seçimlerine gireceğini duyurmuştu. Rusya ile olan projeler Romanya ve ABD'nin işine gelmiyor. Yakın zaman içinde Moldova-Rusya İş Forumu gerçekleştirilecek. Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in temsilcilerinin katılımıyla Dünya Aile Kongresi'ni yapacağız.

"BU KAZAYA TESADÜF OLAY DİYEMİYORUM"

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da yakın zamanda Moldova'ya resmi ziyaret gerçekleştirecek ve Cumhurbaşkanlığı binasının açılış törenine gidecek. Bütün bunları sağ partileri çileden çıkarıyor. Ben bu kazaya tesadüf olay diyemem. Bence bu trafik kazası, bu etkinlikler öncesi gerçekleştirilen bir suikasttır."

"SUİKAST GİRİŞİMİ OLABİLİR"

Adil Rusya Partisi Başkanı, Rus politikacı Sergey Mironov da mesele ile alakalı şunları yazdı: "Kaza yerinde çekilen fotoğrafları inceledim. Sıradan kazaya benzemiyor. Suikast kalkışması olabilir. Çünkü Moldova Sosyalistler Partisi (Dodon'un partisi) Moskova ile yakınlaşmaktan yana. Ve bu doğrultuda çalışmalar yürütüyor. Zira, bu da Moldova'da bazılarının hoşuna gitmiyor. Anımsatmak istiyordum ki, Moldova Anayasası birçok defa Rusya'ya karşı uygulamalar yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Dodon'un geçici olarak yetkilerini elinden aldı. Şimdi de Dodon trafik kazası geçirdi."

Rus siyasi uzman Nikolay Starikov da benzer fikirler söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal