Katar Şeyhinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 400 Milyon Dolarlık Hediye

Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a büyük bir jest geldi. Katar Emirliği'ne ait olan 400 milyon dolar değerindeki uçak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilgisinin ardından hediye edildi.

13.09.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 13.09.2018-10:58) Katar Şeyhinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 400 Milyon Dolarlık Hediye

Kokpit.aero'nun aktardığına göre, Katar Emirliği'ne ait VIP donanımlı Boeing 747-8 tipi özel uçak, dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelerek Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna dahil oldu. VQ-BSK tescilli uçağı, Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisi Türkiye'ye olan güveni ile bu uçağı hediye ettiği bildirildi.

UÇAK 2012 MODEL

Boeing imalat hattından özel jet standartlarında üretilen uçak, 2012'de ilk kez fabrikanın apronunda görüntülendiğinde 'Bu uçak kimin' soruları ortaya atılmıştı. Uçak daha sonra Seattle civarındaki Everett Fabrikası'ndan San Antonio'ya gitti. Burada 'Very VIP' olarak isimlendirilen standartlarda kabini özel jet durumuna getirildi. Uçak 2015'te Katar Emirliği'ne verildi.

KOLTUK KAPASİTESİ 76

Normalde üç sınıflı 400 yolcu kapasiteli uçak özel donanımıyla 76 yolcu taşıyor. Ayrıca 18 kişilik uçuş kadrosu da bu uçakta vazife yapıyor. Toplantı salonları, yatak odası, özel reviri olan uçak üç senelik hizmet süresinde 436 saat havada kaldığı, toplam 200 iniş kalkış gerçekleştirdi.

İKİNCİ EL SATIŞA ÇIKTI

Uçağın satış kararının ardından bazı devletlerin ilgilendiği bildirildi. 400 milyon dolar fiyatla ikinci el pazara çıkan uçağa Cumhurbaşkanı Erdoğan ilgi gösterdi. Katar Şeyhi bu istek ardından uçağı hediye etti.

PİLOTLARI 777 FİLOSUNDAN

Geçen ay THY, bu uçakta vazife yapacak pilotları tespit etti. Kadro benzer kokpite sahip olmaları sebebiyle 777 filosundan tercih edildi. Simülatör ve yer eğitimlerini bitiren pilotlar ülkeye döndü.

Katar'dan önce inceleme için Basel'deki AMAC Aerospace tesislerine giden uçak dün gece İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na geldi. Boeing 747-8'in boyama ve modifikasyon işlemlerinin HABOM tesislerinde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal