Çin’den Ölüm Yıldızı Hamlesi

Çinli Bilim İnsanları, denizin 500 metreye kadar olan derinliğinde ilerleyen deniz altıları tespit edebilecek bir uydu üzerinde çalışmaya başlandığı belirtildi.

02.10.2018-17:18 - (Son Güncelleme: 02.10.2018-17:15) Çin’den Ölüm Yıldızı Hamlesi

Çinli Bilim İnsanları yürüttüğü uydu çalışmalarında projenin hayata geçmesi durumunda denizin 500 metre altından geçen denizaltıları tespit edebilecek. Çok güçlü bir lazer sistemi entegre edilecek olan uydu, olası bir anti-denizaltı savaşında düşman denizaltıların takibini sağlayacak ve yeri tespit edilen deniz altıların etkisiz hale getirilmesine olanak verileceği düşünülüyor.

 

Tasarımına devam eden uydu, Çin’in uzun süredir üzerinde çalıştığı su altı izleme programının bir parçası oluşturuyor. Çalışmaları devam eden uydunun deniz altılarının yerini saptamalarının yanı sıra dünyada ki okyanuslar hakkında daha detaylı veri toplanabileceği belirtiliyor.

Uydu çalışmaları Çin’in Ulusal Deniz Bilimleri Laboratuvarı'nda geliştirilen teknolojiler ile ülkenin keşif ve gözetleme kapasitesinin artırılmasının hedeflendiği belirtiliyor. Bu çalışmalara ülkenin 20 üniversitesi ve araştırma enstitüsünden bilim insanları katılıyor.  

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal