Çin'deki Bir Köyde Turistlerin Sayısı Köyün Nüfusunu Geçti

Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Çunkuşta köyünü ziyaret eden turistlerin sayısı, günler boyunca köy nüfusunun iki katı olan 3 bini aştı.

08.08.2019-22:34 - (Son Güncelleme: 08.08.2019-22:35) Çin'deki Bir Köyde Turistlerin Sayısı Köyün Nüfusunu Geçti

Çin’in kuzeybatısında yer alan Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Çunkuşta köyünü ziyaret eden turistlerin sayısı, günler boyunca köy nüfusunun iki katı olan 3 bini aştı. İli Nehri Vadisi'nde yer alan köyü gezen turistlerin, yaşadıkları deneyimleri internette paylaşmaları, köye bir anda ün kazandırdı.

EN ÇOK İZLENEN KÖYLER ARASINA GİRDİ   

Kazakların geleneksel üretim ve yaşam tarzlarının görülebildiği, karla kaplı dağlara, eşsiz nehir, orman ve meralara sahip bu köy, bir kısa video uygulamasında "en çok izlenen köy"ler arasına girdi.

Tanrı Dağları'nın (Tianshan) içinden geçen Wusun Yolu, tarihte Xinjiang'ın kuzey ve güney bölgeleri arasındaki ana geçit olarak bilinmekte. Sakinlerinin yarı göçebe hayatı sürdükleri Çunkuşta köyü, Wusun Yolu'nun kuzey girişi olduğu gibi, çobanların kışlık ve yazlık meraları arasındaki transfer için de önemli bir durak görevi görüyor. Günümüzde, ulaşımın giderek geliştiği Xinjiang'da, Wusun Yolu ve Çunkuşta köyü orijinal işlevlerini kaybetmiş durumda.

"ÖZGÜN ÇİN AZINLIK KÖYLERİ"   

2017 yılında Çunkuşta'da Devlet Etnik İşler Komisyonu tarafından "Özgün Çin Azınlık Köyleri" unvanı verildi. Bu tarihten sonra, Xinjang'daki birçok nokta gibi turist akınına uğrayan köyde pansiyonların sayısı da ikiye katlandı.

Köy yöneticilerinden Xu Dejun, köyün orijinal tarzını koruyarak turizmin daha iyi gelişmesini sağlamak için 2017 yılında 2,5 milyon yuanlık yatırımla özgün konutların hem iç hem de dış restorasyonunun yapıldığını söyledi.

Nurpol Tursun tarafından kurulan acente de "Özgün Çin Etnik Azınlık Köyleri" projesinden faydalanarak, yerel hükümetten özel gıda üretimi ve satışı için 300 bin yuanlık bir fon aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal