Çin'de Başlayan Yangın Rusya'ya Yayıldı

Çin ile Rusya sınırında çıkan orman yangını Rusya’ya yayıldı. Hala söndürülemeyen orman yangınında 100’den fazla ev harabeye döndü.

20.04.2019-17:25 - (Son Güncelleme: 20.04.2019-17:17) Çin'de Başlayan Yangın Rusya'ya Yayıldı

Rusya ile Çin sınırında, Çin tarafında hafta içi çıkan orman yangını itfaiye tarafından sürdürülen söndürme çalışmalarına karşın Rusya tarafındaki Baykal Gölü civarına yayıldı. Rüzgar sebebiyle yayılan yangın sebebiyle Rusya kısmında birçok köy yandı.

Yangında Rusya tarafında Krasnokamensk, Onon, Aginsk, Baleysky, Aleksandrov-Zavodsky ve Borzinsky bölgelerinde şimdiye kadar kadar 130 ev yandı.

Köylerin neredeyse tamamının tahliye edildiği bildirilirken yangından dolayı bölgede ikamet eden 28'i çocuk toplam 263 kişi yaralandı. Yaralılar tedavi edilmek üzere bölgedeki hastanelerde sevk edildi.

PUTİN: TEDBİRLERİ ARTIRIN 

Yangının büyümesiyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir takım talimatlarda bulundu. Putin, Çin ve Rus itfaiye ekipleri tarafından yapılan ortak söndürme çalışmaları için Rusların daha fazla mücadele etmesi ve yangının acilen kontrol altına alınması talimatında bulunduğu bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal